Hari Lahir Suam2 Kuku

HaHa..

Tajuk pon dah xboleh blah, Suam2 kuku konon…padahal, sejuk senyek bak kata org pantai timur. Tp ok kot, lagi pon aku dh besar & terbiasa dengan semua tu.. No Celebration, No Presents… No Friends Around & Bla bla bla…

21st Of Februari every year, aku lalui hari2 seperti biasa…Jauh dari keluarga, jauh dari kekasih hati & jauh lagi dari berharap pada member2.. But my day gone smooth..! So, mesti korg pelik kan? Apa lah yang suam2 kuku nya…Psyco btl la mamat sorg ni, HaHaHa…

Ok, back to my story….. “Hari Lahir Suam2 Kuku” tu sebenarnya xde ape pon, just wanna share that xsemua orang akan celebrate his/her/their bufday correctly & properly…Bukan macam filem2 yang kita lihat di TV @ Yang Kita baca di Novel2 tp Yang pasti, How they Apprieciated Others around them such as Their Parents, Partner( Soulmate ), Family Members & Friends.

img_20170221_174733_6201

Pada aku, Most People who i always give my apprieciation exactly my Beloved Parents la… Mami & Dedi or should i say as Ma & Abah, Umi & walid, Ma & Pa….Er… etc since aku main bedal jer kalo bab called them while we had met ..cos kerana dorg aku stay survived..But yang menjadikan Suam2 kuku tu sbenarnya kesihatan dorg yang kurang memberangsangkan di waktu tersebut..

Oleh kerana, my parents adalah yang utama dihargai xbermakna lah adik beradik & others tu aku pandang sebelah mata, cuma aku buat jer relax..sempoi jer untuk bagi apprieciation tu…Apa2 pon, doa dari setiap org yang wished kat aku tu mmg aku hargai & aku doakan semoga mereka dirahmati & doa2 mereka tu berpanjangan.

Haaaaa, settle aku share ape yang aku nk share…kalo hangpa semua boring, sila pangkah skrg browser tu…kah kah kah. Anyway, ” Sayangi & Hargai Parents korg selagi mana korang masih ade mereka”… Bukan bmaksud untuk lupakan korg punya Partner (husband, wife, Tunang ke, BF ke GF ker  #Lantakkorang) @ mber2 tp dahulu kan org2 yang kenal korg dari mula korg dilahirkan ke dunia dl….kalo dorg xboleh terima, hangpa fikir2 la balik….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s